Talent aantrekken, opleiden en doorgroeien

Jong talenten aantrekken en klaarstomen voor consultancy binnen het publieke domein, dat is waar het opleidingstraject Young Professionals van FlexIntens op inzet. Het traject loopt nu meer dan twee jaar. Waar nieuwe talenten blijven binnenkomen, stroomt de eerste lichting young professionals inmiddels door naar consultancy posities binnen moederbedrijf Salvéos.

FlexIntens Young Professionals is in september 2018 opgericht door FlexIntens Werving, Selectie en Detachering (WSD), in samenwerking met Salvéos. De young professional gaat gedurende twee jaar aan de slag bij opdrachtgevers en volgt hiernaast een opleidingstraject, waarbinnen diverse internationaal erkende certificaten worden behaald. De young professional wordt gecoacht door een ervaren consultant vanuit Salvéos.

Ruimte voor ontwikkeling

Sven Boogaard, directeur FlexIntens Young Professionals: “Als je aan het begin van je carrière staat, weet je vaak nog niet welke kant je precies op wilt. De studierichting vormt wel een basis, maar met dit traject willen we vooral verder kijken naar persoonlijke interesse, ambitie en drijfveren. Zo kijken we samen met de young professional welke rol het best past en geven we ruimte om voor een groot deel zelf opleidingen te selecteren.”

Voortbouwend op de positieve ervaringen van trainees en opdrachtgevers willen FlexIntens en Salvéos het programma de komende periode verder uitbouwen. “We willen nieuwe jonge talenten blijven aantrekken,” zegt Sven. “Het is ook mooi om te zien dat de eerste young professionals die we hebben opgeleid nu ook met succes doorgroeien binnen Salvéos en daar hele goede dingen laten zien!”

 


Doorstuderen of werken?

Afgelopen november startten Bouwe Bölger en Rob van Dam, twee nieuwe young professionals binnen Flexintens. Beiden hebben een bedrijfskundige achtergrond. Bouwe studeerde bedrijfskunde in Nijmegen en Rob in Breda.

Rob: “Nadat ik mijn opleiding had afgerond twijfelde ik over doorstuderen of werken. Ik wist niet precies waarin ik verder wilde leren en besloot dus naar vacatures te gaan kijken. Na ruim een jaar gewerkt te hebben als ERP-consultant,  kwam ik tot de conclusie dat dit het niet helemaal voor mij was en dat ik graag verder wilde ontwikkelen. Via via kwam het Young Professional traject op mijn pad. Ik was direct geïnteresseerd. De combinatie tussen persoonlijke ontwikkeling en ervaring opdoen in interessante werkomgevingen was voor mij de reden om in dit traject te stappen.”

Bouwe: “De doorslag om te beginnen met het Young Professional traject was voor mij, net als voor Rob, de combinatie van leren en werken. Binnen het traject is er ruimte voor eigen initiatief en sturing, zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden en krijg je de kans om snel binnen het werkveld actief te zijn.”

Gelijk aan de bak

Rob: “Ik ben direct gevraagd om een collega te ondersteunen bij een opdracht binnen GGD Brabant Zuidoost. Hier ondersteun ik hem bij een project rondom massavaccinatie en breng een aantal processen in kaart. Het is ontzettend leuk om gelijk aan de bak te kunnen en bezig te zijn en in zulke mooie en grote organisaties mee te kunnen kijken.”

Bouwe: “Dat geldt voor mij ook. Ik kon kort na mijn start beginnen bij het Ministerie I&W in de functie van implementatiemedewerker. Bij verschillende projecten bied ik ondersteuning bij het verbeteren van de externe informatievoorzieningen en de interne informatiehuishouding.”

“Ik vind het belangrijk om in verschillende omgevingen te kunnen kijken en verschillende functies te vervullen”, vervolgt Bouwe. “Zo kom ik er achter wat ik leuk vind en waar mijn kwaliteiten liggen.” Rob: “Die vrijheid en mogelijkheden zijn er gelukkig binnen het traject. Het is uiteindelijk het doel om door te stromen naar Salvéos!”

Meer weten?

Is FlexIntens Young Professionals iets voor jou? Of ben je als opdrachtgever op zoek naar een young professional? Neem dan contact op met Sven Boogaard: s.boogaard@flexintens.nl. Of kijk op: www.flexintens.nl.